КАТЕГОРИИ

Колеги на Гордън Рамзи представиха кулинарни шедьоври в Бургас

Презентация "Магия и наука - необичайните кулинарни превъплъщения на храната" посветена на кулинарни рецепти от литературни шедьоври представиха ученици от 12 клас на Професионална гимназия по туризъм проф. д-р Асен Златаров" Бургас. Разделени в пет отбора по двама възпитаниците на бургаската гимназия под ръководството на своите преподаватели, приготвиха приказни "плодови тарталети" по Братя Грим, плодови пастички на Пипи дългото чорапче, ванилови кексчета а ла Александър Дюма, любимите джинджифилови бисквитки с шоколад на Тюдорите а ла Филипа Грегъри и питки със сирене по Лев Толстой. Гости на събитието бяха народните представители Ивелина Василева и Ася Пеева, Веселин Пренеров - общински съветник и журналист, Веселина Таралова - директор "Образование и демографски въпроси" от община Бургас, Тодор Стамболиев - омбудсман на община Бургас, Иван Иванов - председател на Бургаска туристическа камара, Мария Бенчева - директор на Регионална библиотека "Пейо Яворов" Бургас, г-жа Марина Бошнакова - бизнесдама и собственик на "Мастерхаус", Борис Минчев - управител на хотел "Аква", представители на бизнеса и медиите.
Поздравителен адрес беше изпратен от старши комисар Калоян Калоянов - директор на ОДМВР - Бургас и Росица Темелкова - Председател на Окръжен съд - Бурас.
Домакините получиха дар от народният представител Ивелина Василева, с който да обогатят училищната библиотека - книги с рецепти от традиционната българска кухня и кулинарните съвети на Гордън Рамзи.
Гости останаха впечатлени от професионалните умения на преподаватели и учениците и споделиха, че досега не са присъствали на подобно събитие. Те изразиха желание това интересно събитие начало да бъде продължено и в бъдеще и да се прерастне в по - мащабен характер, за да покаже на бургаската общественост високия професионализъм, креативността и уменията както на учениците, така и на техните учители.
Презентацията "Магия и наука - необичайните кулинарни превъплъщения на храната" е част от празничната програма, с която Професионална гимназия по туризъм проф. д-р Асен Златаров"отбелязва 60 години от създаването си. Празничните събития под мотото " 60г. Професионална гимназия по туризъм проф. д-р Асен Златаров" - образователна институция в професионалното обучение в България" посветени на юбилея ще акцентират върху професионалните умения и артистичните таланти на възпитаниците на гимназията.
Професионална гимназия по туризъм "Проф. Д-р Асен Златаров" е създадена през 1959 г. като Техникум по обществено хранене, с директор - Фоти Маринов Неделчев и за своите 60 години училището достойно защитава мястото си на образователна институция създаваща професионалисти.

 

 

Top