КАТЕГОРИИ

Елка Стоянова е председател на ОИК Бургас

За пореден път юрист Елка Стоянова ще председателства Общинската избирателна комисия. Тя ще председателства ОИК за предстоящите местни избори на 27 октомври. Това стана ясно от публикуваното решение на Централната избирателна комисия от 23 август. За заместници на Стоянова са определени Данаил Средков и Емине Иляз. Георги Михов пък получава секретарското място в ОИК.
Консултациите за състава на комисията бяха направени миналата седмица. "В тях са участвали представители на парламентарно представените партии и коалиции и на коалицията, която има членове в Европейския парламент съгласно Решение № 600-МИ от 09.08.2019 г. на ЦИК. Налице е постигнато съгласие между участниците в консултациите по отношение на състава и ръководството на Общинската избирателна комисия в община Бургас. Протоколът от проведените консултации на 19.08.2019 г. е подписан без особени мнения и възражения", се посочва в решението на ЦИК.
Общинската избирателна комисия в Бургас ще встъпи в правомощията си на 7 септември. На 2 септември Централната избирателна комисия започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година. Крайният срок за регистрация е 11 септември.

Top