КАТЕГОРИИ

Млади майки на среща с кандидата за кмет на община Созопол Красимира Германова /снимки/

Много млади майки от Созопол, Равадиново и Черноморец се отзоваха на поканата от кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на община Созопол Красимира Германова за среща- разговор.
Кандидатът за кмет Красимира Германова посрещна майките, някои от които бяха с децата си. Германова започна представянето на управленската си програма пред младите дами доста нестандартно и атрактивно.
"Мили дами, преди да ви кажа какво ще направя за вас и за жителите на нашата община, ще ви кажа какво няма да направя. Няма да превърна Морската градина в гол площад без растителност и дървета. Напротив, подготвила съм цялостна концепция за обновяване и модернизиране на Морската градина. Ще бъдат запазени дървесните видове и допълнително градината ще бъде залесена и облагородена, със система от капково напояване ще се поддържа свежестта на цветята и растителността, а детските кътове и зони за отдих ще бъдат реконструирани и обновени.
Няма да направя и морска гара. След туризма, рибарството е другият важен икономически отрасъл в Созопол, затова и общинското рибарско пристанище ще остане такова, само че модернизирано, реконструирано и облагородено по проект за Терминал 1. Проект, който бе гласуван от всичките 17 общински съветници, проект, чиято реализация е в ход.", разказа кандидатът за кмет Красимира Германова.
По отношение на социалната политика, тя бе категорична,че придобивките ще бъдат запазени- безплатни детски градини, помощта за новородени, ще бъде разширена мрежата на Детската млечна кухня, Домашният социален патронаж, общината ще продължи да се грижи за подобряване на условията за деца и ученици в детските градини и училища. Освен в с. Равадиново, нова детска градина ще бъде построена и в с. Росен.
Децата, подрастващите и младите хора, ще бъдат мой приоритет, заяви пред майките Красимира Германова.
Една от темите, която вълнуваше присъстващите млади жени бе зоните за отдих и детските кътове. Кандидатът за кмет Красимира Германова обясни, че всички детски кътове и площадки в Созопол ще бъдат обследвани, ремонтирани и приведени в добър естетически вид. Там, където е необходимо ще бъдат монтирани нови и допълнителни детски съоръжения, всички детски кътове ще отговарят на изискванията за безопасност.
По отношение на повдигнатия въпрос за опазване на зоните за отдих Германова подчерта, че в управленската си програма е включила създаването на Инспекторат по опазване на обществения ред, като служителите му ще следят за спазване на Наредбата за обществения ред и сигурност. "Опазването на детските площадки е и ангажимент на всички нас", подчерта тя.
В края на представянето на приоритетите си, кандидатът за кмет на община Созопол Красимира Германова призова присъстващите да гласуват с бюлетина номер 43, за да бъдат реализирани важните за жителите на общината проекти и инициативи.
Срещата продължи в неформална атмосфера, като младите майки търсиха мнение по различни въпроси и проблеми, които ги вълнуват.

 

Top