КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

ДПС ще подкрепи вота на недоверие

Ще подкрепим заявения вот на недоверие срещу правителството, заяви заместник-председателят на групата на ДПС в парламента Йордан Цонев след консултациите с БСП.
Това ще е четвъртият вот на недоверие срещу третия кабинет на Бойко Борисов, след като бъде внесен на 20-ти, както е планирано. Той е иницииран от БСП с мотиви - водната криза в Перник, мръсният въздух и криминалния внос на боклук.
Вотът на недоверие по всяка вероятност няма да мине, тъй като ДПС и БСП има общо 104 народни представителите при необходими 121 за сваляне на кабинета. Дори 6-те депутати от “Атака”, който се държат опозиционно в последно време, гласуват с тях, гласовете им не са достатъчни, тъй като ГЕРБ и “Обединени патриоти” имат 116. Разговорите на “Воля”, които крепят мнозинството, и БСП за вота предстоят, но Кръстина Таскова от “Воля” намекна, че не са убедени от ползата от падане на кабинета. Тя каза, че ще питат БСП с кого смятат да управляват, ако се създаде кабинет в рамките на този парламента, дали с ВМРО или с ДПС. “Атака” също нямат официално решение.
Цонев каза, че ДПС ще подкрепи този вот по много причини, а най-формалната е, че са опозиционна партия. “Най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната. Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи. Мотото на нашата програма е "Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия"”, каза Цонев. Програмата на ДПС не само акцентирала върху екологичните проблеми, но в движението смятат да използват зелената икономика като основен инструмент за икономическия растеж в страната.
Според Цонев политиката в сферата на водите, в сферата на отпадъците, която води управляващата коалиция, най-меко казано, е хаотична и води до перманентни кризи.

Top