КАТЕГОРИИ

Борисов се сети за децата, разпорежда по 250 лв. на бедни осмокласници

Премиерът Бойко Борисов поздрави всички деца по повод Международния ден на детето - 1 юни.
"Честит празник на всички деца! Бъдете безгрижни, любознателни и усмихнати. Учете, защото образованието е сила и свобода. Затова и образованието винаги е било наш приоритет. През последните години инвестирахме огромни средства в сектора. Положихме и безпрецедентни усилия да върнем десетки хиляди деца в образователната система", заяви министър- председателят в профила си във Фейсбук.
По думите му работата продължава и днес, затова ще бъде предложена и нова еднократна помощ.
"По предложение на социалния министър Деница Сачева разпоредих Парламентарната група на ГЕРБ да внесе предложение в Народното събрание за отпускане на еднократна помощ от 250 лв. на нуждаещи се семейства, чиито деца са записани в осми клас. Това е моментът, в който голям брой деца напускат образователната система и сме убедени, че и с тази мярка ще ги задържим", изтъкна Борисов.
Той обаче уточни, че помощта от 250 лева ще е обвързана с посещенията в училище.
"Използвам възможността отново да благодаря на българските учители. Вие показахте новаторство и отдаденост по време на онлайн обучението. За всички е важно учителите да бъдат мотивирани, докато вършат работата си. Затова продължаваме да увеличаваме и възнагражденията им", добави премиерът.
"На 1 юни отново ще пожелая на децата здраве и щастливи дни, а на зрелостниците - успех на матурата!", заяви още той по повод днешните изпити на зрелостниците.

 

 

Top