КАТЕГОРИИ

Борисов: Взехме бизнеса на Божков в полза на българския спорт

Аз няма да съм вечно премиер. Ще си изкарам мандата и ще се занимавам с това нещо- ще правя комикси, ще правя карикатури, ще ги посочвам с пръст, обеща премиерът Борисов.
Бизнесът на Божков го взехме в полза на държавата. Аз говоря само с факти. Една стотинка не съм взимал от този човек, получил съм само една пура.
Така премиерът Бойко Борисов отговори на анимациите във Фейсбук на обвиняемия Васил Божков, според които премиерът и подставени лица са искали милиони като такса съпорт, както и част от бизнеса му.
"От времето, когато аз бях главен секретар, аз не се обяснявам на всички хора с обвинение, защото той няма как да те обича, когато е беглец с червена бюлетина на Интерпол и 18 повдигнати обвинения", категоричен бе премиерът.
"Той ме карикатури, но парите си дойдоха при народа, не плащат толкова и няма да плащат толкова. Хазартът - защо да не е за българския спорт, защо да не е за българските спортисти. Сега стана, преди 10 години това не ни е било приоритет", допълни още Борисов.
Премиерът беше категоричен, че не е получавал пари от Божков.
"Как ще получа пари от Божков? От Божков съм получил една пура и то в централата на ГЕРБ", каза Борисов. Обеща обаче и той да "прави комикси", но чака, защото, докато е премиер не може да говори.
"Ако кажеш истината - и казват, че нарушаваш свободата на словото, или той се кара на журналистите. Ще дойде моето време, когато аз ще правя комикси, ще правя карикатури, ще ги посочвам с пръст. Аз няма да съм вечно премиер. Ще си изкарам мандата и ще се занимавам с това нещо.
Ако някой е взимал пари - аз се заклевам във всичко свято, защото съм вярващ - една стотинка, един лев, едно евро не съм взимал от този човек. Ако някъде може да ми се търси вина е, че съм помагал на футбола, защото той беше в колапс", допълни Борисов.
Премиерът отрече да е намествал закони в полза на частен бизнес и това може да се проследи.
"Закон не е променян в услуга на когото и да е било", каза той.
Борисов уточни, че през всичките тези години са имали нормални отношения с Божков и той не е забранявал на никого от правителството да се вижда с бизнесмена, но срещите никога не са били в негова полза.
Борисов попита защо години отношенията са нормални и в момент, когато се появяват нови политически проекти, Божков е започнал с обвиненията към ГЕРБ, правителството и самия Борисов.

Top