КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Бивши депутати и кметове на ГЕРБ са в Инициативния комитет на партията на Цветанов

Цветан Цветанов представи днес водещите лица от екипа на партията му "Републиканци за България", които влизат в Инициативния комитет.
На събитието присъстваха отцепилият се депутат от ГЕРБ Джема Грозданова, водещият на предаването по БНТ "Вяра и общество" Горан Благоев и други.
Представянето на хората си Цветанов направи в НДК, където присъстваха 89 души. Това се случва седмица преди официалното учредяване на новата формация, насрочено за 27 септември.
В Инициативния комитет влизат още координаторът на ГЕРБ по въпросите на малцинствата в област Шумен инж. Гюнай Исмаил, братята Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на телевизия BiT и имат бизнес в САЩ, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов, бившият кмет на Банско Георги Икономов, криминалният психолог Тодор Тодоров.
Цветан Цветанов държа реч пред събралите си и представи своите приоритети.
"Нов политически проект, който трябва да отстоява евроатлантическите ценности. Без значение кой какъв етнос е и на каква възраст е, а да има обединение. При липсата на реален политически дебат днес повече от всякога страната ни се нуждае да защитим единствения възможен път и това е евроатлантическия път. Това е проект, в който искам всичко да бъде прозрачно. Няма Инициативен комитет, който да е бил провеждан толкова открито и достъпно за медиите", подчерта бившият зам.-председател на ГЕРБ.
Цветанов посочи, че основните акценти ще бъдат насочени към образованието, съдебна система, средния и малкия бизнес, културата и електронното управление.
"Нека бъдем заедно, за да успеем - това е проектът на екпертите, на лидерите, но няма да бъде проект само на един човек, а на отбор", каза Цветанов.
Запитана защо е напуснала депутатското си място в ГЕРБ и се е присъединила към Цветанов, Джема Грозданов коментира: "Смятам, че ще е нещо ново, ще се работи с различен начин на работа - маниер без агресия, без показване на превъзходство, за да може да се даде разлика с другите партии".
Тя посочи още, че не е намерила ефективност в работата, която е била да представи една добра визия на България чрез европейски и външно-политически дейности.
Грозданова каза в заключение, че е на мнение, че трябва да има нови избори, тъй като парламентът е изчерпан.

Снимка:dir.bg

Top