КАТЕГОРИИ

Бургазлии ще се пробват за хокеисти

Демонстративен мач по хокей на лед допълва спортната програма на Бургас през уикенда. Участници в него ще са хокеистите ветерани от бившия старозагорски клуб "Химик". Те гостуват в морския град по покана на управителя на СК по стрелба с лък "Белите акули" - Данаил Грозев.
Срещата ще се проведе на 23 февруари на ледената пързалка на пл. "Тройката" от 11:15 часа.
Всеки, закупил билет за демонстративния мач, ще може да опита да поиграе на леда. Хокеистите ще помагат на ентусиастите и ще им покажат тънкости от този динамичен спорт.
От най-добрите и запалени бъдещи състезатели последната седмица на февруари ще бъде сформирана и група по хокей на лед, която безплатно ще се включи в обучителните стъпки в този спорт.
За всички зрители демонстрация по фигурно пързаляне ще направи и 11- годишната Лора Георгиева, която за кратко време, но с много упоритост научи красиво съчетание от треньора Л. Макарова.
Информация за ХК "Химик":
През годините отборът печели много отличия на държавни първенства, включва се и в благотворителни инициативи.
През сезон 1974 - 75 г. "химиците" финишират на 3- то място в класирането на държавно първенство.
През 1975 - 76 г. "Химик" е на 6-о място в А група. От следващия сезон отборът играе в група Б, където е водач в крайното класиране две години поред. През 1978-79 г. "химиците" са втори, а следващия сезон отново са лидери в групата.
В "Химик" тренират и малки хокеисти - пионери и юноши младша възраст. През 1980-а пионерският състав на "Химик" от играни десет мача има девет победи и един равен, вкараните голове на противниците са 80, докато допуснатите в тяхната врата са само 11. Те участват и в международен турнир в Чехословакия, която тогава е една от световните сили в хокея на лед.

Top