КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Прокурори и полицейски шеф при изнасилена и ограбена старица от с. Звездец

Посещение на прокурори, полицейски шеф и общински кмет при възрастна жена от с малкотърновоското село Звездец предизвика засилено медийно присъствие. Причината е, че подобно брутално престъпление селото не помни от години.  76 лева, 45 стотинки и стационарен телефон откраднал от трудно подвижната Милка Джимертова от село Звездец 18-годишният Райко. 92-годишната жена държала парите под възглавницата на леглото си, от което почти не става. Младежът е задържан. Той е криминално проявен.
Срещу него ще бъдат повдигани две обвинения – за блудство и за кражба, съобщиха от прокуратурата. Днес на място при възрастната Милка пристигнаха бургаски прокурори, директорът на Областната дирекция на МВР и кметът на Малко Търново, по чиито думи, за последните 20 години в общината не е регистрирано подобно дръзко престъпление.
18-годишният Райко е внук на жената, която е помагала на възрастната Милка. Той е от ромски произход. В къщата на пострадалата влязал маскран, след като разбил вратата. Заплашил безпомощната жена с ножица. Ако бъде признат за виновен по двете обвинения той може да бъде осъден на до 18 години затвор.
„Много се страхувам. Такова чудо не съм виждала. Още ми е пред очите… как стои до вратата и ме плаши. А най-страшното беше, когато…“, разказа през сълзи Милка Джиметрова, но връщането към болезнените спомени от нощта на 15 април беше прекъснато по настояване на журналистите.

Top Finish