КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Камбанен звън от всички църкви в община Малко Търново за поклонението на Петрова нива

Националният възпоменателен събор в историческата местност Петрoва нива тази година ще се проведе като поклонение по повод 117-та годишнина от обявяването на Илинденско-Преображенското въстание.
Причината е извънредната епидемична обстановка в страната.
Събитието е под патронажа на президента Румен Радев, но на него се очаква да присъства вицепрезидентът Йотова.
Химнът на Странджа огласява всяка година през август историческата местност Петрова нива, където преди 117 години се е взело решението за избухването на Илинденско-Преображенското въстание.
Десетки тракийски дружества от цялата страна се включват в честванията, но тази година ще е по-различно, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев: "Просто няма да бъде организирано с автобуси, от цяла България, както го правихме с тракийското дружество през другите години, но всеки един е добре дошъл".
Официалната програма ще започне в 13.30 със Заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци в храм костницата “Света петка“.
Началото ще бъде дадено с камбанен звън от всички храмове на територията на община Малко Търново, в 14.00 ч. ще бъдат поднесени цветя пред паметника, след което ще бъде открита картографска изложба.

 

 

Top Finish