КАТЕГОРИИ

Несебър пак на протест в защита на кмета си

”На 27.10.2019г. за четвърти път ние показахме и доказахме, че сме единни за общото благо на Общината. Тези осем хиляди, които гласуваха за Николай Димитров са зад него и ще отстояват неговото законно право да бъде кмет на Община Несебър. Ние от Инициативния комитет както и още 8081 избиратели на община Несебър настояваме съгласно чл.38,ал.4 от ЗМСМА кметът да положи клетва на 11.11.2019г. в 14.00ч. в Заседателна зала „Мелсас“, за да не бъде подменен действителният вот на избирателите”, пише в поканата, изпратена от Инициативния комитет.
Новоизбраните кмет и общински съветници трябва да положат клетва и да встъпят в длъжност. Все още не се знае обаче дали избраният за нов мандат Николай Димитров изобщо ще може да заеме поста. В тази връзка, от Инициативния комитет, издигнал независимия кандидат, организират мълчалив протест.
Събитието ще се състои на 11 ноември, от 13:30 часа, през Заседателна зала “Мелсас”, където минути по-късно ще се състои церемонията. Настояването на демонстрантите ще бъде за освобождаването на Димитров и встъпването му в длъжност. Организаторите на проявата призовават и за подкрепа към обвинените, заедно с избрания за кмет нов мандат четирима кандидати за местния вот в Несебър.

Top Finish