КАТЕГОРИИ

Пенсионерите в община Несебър получиха безплатни предпазни маски

Морската община предостави маски на всички членове на пенсионерските дружества. Средствата за лична защита вече са раздадени на председателите на клубовете в Свети Влас, Гюльовца, Оризаре, Баня, Тънково, Обзор, Сл. бряг, Несебър /стара и нова част/, Равда, Кошарица, Паницово, Раковсково и Приселци. Ангажимент на председателя на всеки клуб по населено място е да снабди членовете с маски, уточняват от общинската администрация.
Пенсионерите, които не са част от пенсионерски клуб, също ще могат да получат защитна маска, като задължително условие е да са български граждани и жители на общината. Хората от третата възраст, които не членуват в пенсионерски клуб, регистриран в Несебър и са жители на града, могат да се обърнат към местната организация на БЧК на телефон: 0893 303661.
Пенсионерите на общината, които не са граждани на град Несебър, ще получават средство за лична защита чрез кметовете и кметските наместници по населени места. Същият начин на действие ще се прилага и при предоставяне на маски на хората с увреждания, които не членуват в съответните организации, регистрирани на територията на общината. Община Несебър призовава всеки, който има възможност да се включи в акцията по осигуряване на маски – чрез личен, доброволен труд или с материали, да се свърже с председателя на Сдружението на занаятчиите и творците - Надежда Трифонова, на телефон: 0888 338083.

Top Finish