КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Багери отново захапаха дюните по Южното Черноморие

След скандалният случай на разорани дюни в Созопол, багер е разкопал дюните на плажа в Ахтопол. За това съобщиха от организацията “Зелени закони” на фейсбук страницата си. Дюните са защитена територия. След като е видял, че действията му се заснемат на видео е багеристът се е “изнизал” с машината си без да отговори на въпросите, какво точно прави. Подадени са сигнали до институциите имащи отношение по случая, но никой проверяващ не е дошъл на мястото навреме.
Според очевдидец багерът е "изравнявал" дюните, а според друг дюните се копаят от дни, като пясъка от тях се изсипва в морето, за да се увеличи плажа.
“Отидохме до Ахтопол да видим, какво е ровил багерът днес. Ровил е дюните на входа към плажа от югоизток. Ето го и багера, паркиран зад някогашната дискотека на плажа. Вижда се регистрационният номер. Ходейки по следите видяхме, къде е спрял работа, очевидно разтревожен от това, че някой снима. И очевидно чака да продължи утре”, написа във фейсбук профила си политологът Евгений Дайнов.
Имотът е в границите на Натура 2000 защитена зона Странджа.

Top