КАТЕГОРИИ

Парното по-евтино с 14% средно за страната

Председателят на КЕВР Иван Иванов заяви категорично, че цената на топлинната енергия за предстоящия есенно-зимен отоплителен сезон средно за страната ще бъде с 14 % по-ниска от цената през миналия зимен период.
На онлайн брифинг Иван Иванов гарантира, че с около 15% ще бъде намалението на топлинната енергия за абонатите на "Топлофикация София", "ЕВН България Топлофикация" (Пловдив) и "Топлофикация Плевен". С около 13 на сто по-ниска цена за парно отопление ще плащат абонатите във Враца и Велико Търново. С под 10 процента бъде намалението в Бургас, Варна и Разград.
Председателят на регулатора припомни, че цената на топлинната енергия през изминалия сезон в столицата е била 95,64 лв. за мегаватчас, а за новия ценови период ще бъде от порядъка на 81 лева. Иванов обаче уточни, че предстоят обществени обсъждания, след които на 1 юли КЕВР ще реши окончателно каква да бъде цената на топлоподаването за едногодишен период.
Иванов призова хората да не вярват на изкривена информация и слухове. Не вярвайте на всичко, което се пише. Хората трябва да бъдат спокойни. Единствената цел е да се предизвика паника, заяви председателят на регулатора.

 

Top