КАТЕГОРИИ

Закопчаха едри риби

Трима антимафиоти са арестувани за получаване на подкуп. Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към ГДБОП, началник на сектор от същата дирекция, както и още един служител.
Главният прокурор Иван Гешев съобщи за удара първо в профила си в Twitter, а малко след това и на брифинг.
"Времето на недосегаемите свърши! Кръстче Независимо къде и още по-малко ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на "Вътрешна сигурност" на МВР и на Специализирана прокуратура", написа Гешев в публикацията и пусна снимка от акцията по залавянето.
Времето на недосегаемите свърши! ❌ Независимо къде и още по-малко ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. ? Поздравление за работата на "Вътрешна сигурност" на МВР и на Специализирана прокуратура. #DrugTrafficking @BGProsecOffice pic.twitter.com/yIgRx0lv8d
— Ivan GeshevPG (@IvanGeshevPG) June 26, 2020
„Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик и разпространението на наркотици не само на територията на България”, обясни главният прокурор. „Тези лица са най-висшите ръководители за противодействие на наркотиците в България, те държат контактите с нашите международни партньори по линия на противодействието на трафика на наркотици”, каза още Иван Гешев.
„Прокуратурата и МВР са и ще продължават да са безкомпромисни към всякакви случаи на престъпления, независимо дали са извършени от наши служители, или не”, каза още Гешев.
„В интерес на българските граждани е самите ние да си изчистим къщичката и това го правим. Реализация в такъв размер не се е случвала в новата история на България”, коментира още Иван Гешев.
Вътрешният министър Младен Маринов заяви, че е наредил проверка и ще предложи промени в структурата на ГДБОП.
Първият чартърен полет с туристи на летище Варна се очаква на 29 юни, съобщи тогава Ангелкова.

Top