КАТЕГОРИИ

Поморие ви кани на „ГРАДЪТ – поезия и фотография“

Проектът „ГРАДЪТ – поезия и фотография“, се осъществява благодарение на финансовата подкрепа на д-р Васил Костадинов. Автор на проекта е Стоян Тончев, който заедно с Боян Чимов е и съставител на книгата. Редактори са Боян Чимов и Светла Асенова, а издателството е „Либра Скорп“ – Бургас. Партньори: Сдружение „Граждани за Поморие“ и НЧ „Просвета 1888“ Поморие. Предговорът на изданието е на Ваньо Вълчев, а автор на корицата на поетичната книга е известният художник-маринист и почетен гражданин на Поморие – Йордан Маринов.
Поетът Недялко Йорданов и композиторът Хайгашод Агасян ще бъдат специални гости на премиерата на поетичната книга „ГРАДЪТ – поезия и фотография“ в Поморие. Събитието е в неделя, от 19.00 часа в Народно читалище “Просвета 1888”, Поморие. То ще съвпадне с откриването на тематична фотоизложба в навечерието на Световния ден на фотографията,
„Авторите в „ГРАДЪТ – поезия и фотография“ дават художествен израз на своята емоционална и духовна връзка с родния град. Съставителите на тази книга са направили своя избор и ни представят по един добър начин творчеството на поети, съдбовно свързани с Поморие и обрекли именно на този град своя талант. Усетът се засилва от прекрасните фотографии от един фотоконкурс и те носят отделно свой лиричен поглед към града и неговото море“, споделя Ваньо Вълчев – поет, писател, театрал, журналист, кино и телевизионен режисьор.
Книгата включва поетични творби на Яворов, Весела Страшимирова, д-р Васил Костадинов, Боян Чимов, Иван Кунев и 15 фотографии от Поморие, които ще бъдат представени на фотоизложбата “ГРАДЪТ”.
Във фотоконкурса „ГРАДЪТ“ участваха над 100 кадъра на автори от 3 държави – България, Русия и Великобритания. Отличените фотографии са дело на: Андрей Климов, Борис Кратман, Валентин Найденов, Ваня Герасимова, Георги Фотев, Ирина Карачева, Красимир Колев, Маргарита Дикова, Петър Шипчанов, Тодор Тодоров и Чавдар Чернев. Първите три призови места (I-ва награда – 400 лева, II-ра награда – 300 лева и III-та награда – 200 лева) ще бъдат обявени в деня на културното събитие.

Top Finish