КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Зелени Балкани с еко акция на Поморийското езеро

Стартът на дейностите ще бъде даден в първия ден от месец септември от 10 ч. в Посетителски център "Поморийско езеро". Събитието ще се състои в периода 01-08 септември. Добре дошъл е всеки, който иска да се запознае отблизо с биоразнообразието на езерото или пък да се включи в дейностите. Няма такса за участие – всеки сам поема разходите за транспорт, нощувка и храна.
Ежегодните бригади включват засипване със субстрат на изкуствените платформи и острови, който е бил отмит от водата преди това. Други дейности са: почистване от растителност на изкуствените острови, а също така и почистване от инвазивната растителност на пясъчната коса, както и укрепване на дървените платформи в езерото. Работата се провежда в часовете до обяд, а следобедите са със свободна програма, като тази година в прохладните часове ще има тематични презентации и обучения за китоподобните, прилепите и защитените птици.
Благодарение на усилията на стотици доброволци по време на природозащитните бригади - популацията на гривестата рибарка в България е възстановена от критичните 6 двойки през 1996 г. до над 2500 двойки в наши дни, казват от Зелени Балкани.

 

 

Top Finish