КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Кметът на Поморие- активен участник в скандала с евродепутата Клеър Дейли

И гостенката от Ирландия и кметът Иван Алексиев бяха в ситуация да защитават частни интереси, единият – на ирландските собственици на апартаменти в "Сънсет ризорт", другият- на самия хотелски комплекс. EVN и ВиК- доволни от общите електомер и водомер.
Евродепутатът Клеър Дейли пристигна в Поморие за среща между ирландски собственици на апартаменти с представители на различни институции в хотелския комплекс "Сънсет ризорт". Проблемът е гражданско-правен, свързан с отказа на ирландските собственици да плащат такса поддръжка от 15 евро на квадратен метър.
В комплекса евродепутатът Дейли беше посрещната с остри въпроси от кмета на Поморие Иван Алексиев. Преди дни по нейна инициатива, в резолюцията за България, която прие Европейският парламент, беше включен пример за неспазването на върховенството на закона, като беше посочено конкретно отношението към частните собственици на апартаменти в комплекс "Сънсет ризорт". Поморийският кмет видимо засегнат от нападките срещу хотелския комплекс започна медийна атака срещу ирландката още от вчера, а днес смело я причака и й поиска извинение придружен от инвеститора на хотелския комплекс "Сънсет ризорт". Кметът Иван Алексиев се оказа засегнат от факта, че хотелският комплекс е споменат в резолюцията на ЕП като пример за нарушаване на върховенството на закона.
Междувременно на срещата присъстваха представители на МРРБ, EVN и ВиК, на която стана ясно, че собствениците на апартаментите ползват един централен електромер и водомер, от които токът и водата се разпределят между тях според квадратурата на апартаментите им.
От ВиК-Бургас обясниха, че за това се изисква 100% съгласие на всички собственици, тъй като доставят водата до централния водомер на мегакомплекса и от там нататък нямат отговорност да я замерват по апартаменти, пише "24 часа". Това било регламентирано според Наредба №4 от Закона за водите. Същият казус важи и за отчитането на електроенергията, тъй като токът се измерва от централен електромер.
Справедливо или не плащането на калпак е въпрос на гледна точка. Различна е и гледната точка кой има полза от този скандал.

сн. БТА

Top Finish