КАТЕГОРИИ

Международен турнир за юноши и девойки до 14 години се провежда за първи път в комплекса Санта Марина в Созопол

На кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в едноименния ваканционен комплекс в Созопол започнаха срещите от международния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години „Санта Марина Джуниър Къп“. Състезанието е от календара на европейската федерация Тенис Европа и е първият международен турнир в тази възрастова група, провеждащ се в Санта Марина.
При юношите поставен под №1 в схемата е Павел Маринов, следван от Крис Спиру (Гърция), Георги Георгиев, Олег Колнинов (Русия) и т.н. При девойките според класирането им в ранглистата фаворитки са НаираГеворкян (Русия), Мария Рогачева, Дениз Туран (Турция), Кристиана Сидорова (Русия) и т.н.
Общо над 80 състезатели от 11 страни участват в турнира „Санта Марина Джуниър Къп“ до 14 г. Той важи за ранглистата на Тенис Европа в тази възрастова група, като победителят ще вземе 60 точки, финалистът 50 и т.н.
Богатият календар на Тенис център „Санта Марина“ включва през следващите седмици още два международни турнира – за юноши и девойки до 18 години от календара на международната федерация по тенис ITF на 22-29 септември и за жени с награден фонд 15 000 долара от 30 септември до 6 октомври.
През месец май тук се проведе международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +“, множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина“ се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Top Finish