КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Георги Пинелов: Нека нашите молитви бъдат и за стотиците, приковани от най-страшната болест, която помним

Председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов отправя своето поздравление по случай Великден, в което пожелава мъдрост, кураж и сили за духовно израстване и лекота в преодоляването на ежедневните трудности и предизвикателства.
Уважаеми съграждани, жители на община Созопол,
Поздравявам Ви с най-светлия празник в християнския календар, с празника на празниците за всички вярващи – Възкресение Христово! Няма по-велик празник на вярата, добротата, мира и хармонията. Христовата саможертва ни припомня да бъдем по-човечни, по-състрадателни и да си помагаме.
В дни на изпитания като тези, в които живеем с надвисналата заплаха от коварната пандемия, християнските ценности и заветите на Христос ни помагат да преодолеем най- големите си страхове и трудности.
Великден носи в себе си най-ярките послания за нов живот и вяра, любов и съпричастност. Всички български семейства изричаме своята съкровена молитва за здраве и благополучие и търсим Божията благословия за себе си и хората, които обичаме. Нека нашите молитви бъдат и за стотиците, приковани от най-страшната болест, която помним, за хилядите, които са на първа линия в борбата срещу вируса, променил из основи ежедневието ни. Нека нашите молитви бъдат и за всички знайни и незнайни дарители от нашата община и от страната, които помагат безкористно и дават надежда на страдащите. Те ни напомнят, че по-често трябва да се връщаме към изконните добродетели – милосърдие, състрадателност и човеколюбие. С обич и вяра, с воля и упоритост, да работим за един по-добър свят и по-добър живот за нас и нашите деца!
Пожелавам Ви много здраве, благополучие и светли мисли. Нека християнският урок по човеколюбие и благородство ни даде мъдрост, кураж и сили за духовно израстване и лекота в преодоляването на ежедневните трудности и предизвикателства! Нека има мир, вяра и любов в сърцата ни!
Христос Воскресе!!!

Георги ПИНЕЛОВ
Председтел на Общински съвет- Созопол

Top Finish