КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Георги Пинелов: Нека помним, че съдбата на България е в нашите ръце!

С много сила и емоция звучи поздравлението от председателя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов, с което се обръща към своите съграждани. "Добре е в този ден да си припомним не само събитията довели до Съединението на България, но и последвалите войни и политически ходове на Великите сили. Едва тогава ще оценим искрено и със сърцето си подвига на Съединистите и значението на Съединението!", се казва в приветствието на Георги Пинелов.
"Уважаеми съграждани,
Днес отбелязваме един от най-светлите български празници - Съединението!
С гордост развяваме българското знаме и се прекланяме пред героизма на бунтовниците, обявили Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Осъзнаваме величието на този исторически акт и огромното му значение за европейската ни принадлежност и за утвърждаване на държавността в България. Изпълнени сме с гордост и преклонение!
Историческите факти са неумолими и не са подвластни на нашето празнично настроение. А те сочат, че Европа и Русия не са били във възторг от Съединението, защото една силна и свободна България заявява своето присъствие на световната карта.
Добре е в този ден да си припомним не само събитията довели до Съединението на България, но и последвалите войни и политически ходове на Великите сили. Едва тогава ще оценим искрено и със сърцето си подвига на Съединистите и значението на Съединението! България нищо даром не е получавала и в това е нейната сила и нейната мощ!
Нека не забравяме уроците на историята! Нека помним и знаем, че съдбата на България е в нашите ръце!
Честит празник!"

Георги ПИНЕЛОВ
Председател на Общински съвет Созопол

 

Top Finish