КАТЕГОРИИ

ПОТОМЦИТЕ ИМ ИЗБРАХА ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ

Под ръководството на съветските лидери крачехме към светлото комунистическо бъдеще - не за нас самите, а за нашите деца и внуци, пише руският сайт scisne.net в кратка равносметка къде сега живеят потомците на ръководителите на Съветския съюз. След краха на комунистическия експеримент те не заминаха за Китай, Северна Корея или Куба, а за „нормалните страни " - Европейския съюз и САЩ, отбелязва изданието.
Внучката на Сталин Крис Евънс живее в Портланд, САЩ и има магазин.
Синът на бившия първи секретар на ЦК на КПСС Никита Хрушчов - Сергей Хрушчов, през 1991 година заминава за университета „Браун" в САЩ, за да чете лекции по история на Студената война. Остава за постоянно в САЩ и сега живее в Провидънс, Роуд Айлънд. Работи като професор в Института по международни изследвания към университета „Браун".
Внучката на бившия шеф на КГБ и след това генерален секретар на КПСС Юрий Андропов - Татяна, преподава хореография в Маями. Също в Америка живее и брат ѝ Константин.
Правнуците на генералния секретар Леонид Брежнев - Дмитрий и Леонид, са завършили Оксфордския университет. Племенницата на Брежнев - Любов Брежнева, живее в Калифорния.
Дъщерята на идеолога на късния комунизъм Михаил Суслов - Майя, от 1990 живее в Австрия със съпруга си и с двамата си синове.
Дъщерята на последния генерален секретар Михаил Горбачом - Ирина Вирганская, живее основно в Сан Франциско, където е главният офис на фондация „Горбачов", чийто вицепрезидент тя е.

Top