КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Бургаско сдружение търси най- усмихнатия клас

По традиция всеки първи петък на октомври, преди да настъпи есента, се отбелязва Световният ден на усмивката. Негов основател, както и автор на популярното усмихнато жълто личице, е американският график Харви Бел, създал символа като част от рекламна кампания през 1963 г. Днес усмихнатото лице е един от популярните емотикони не само в интернет, но и навсякъде в нашия живот.
Според Бел това трябва да бъде денят „посветен на доброто настроение и добрите дела“ и да преминава под мотото: Направи добро! Помогни на някого да се усмихне!
Бел смятал още, че това трябва да бъде ден, в който всеки да се усмихва и да дарява усмивки на околните. Датата е в началото на октомври, защото началото на есента определено има нужда от повече усмивки.
За седма поредна година Сдружение „УСМИВКА“ в Бургас организира Национален конкурс на тема „Най-усмихнатият клас на България 2020 – заедно срещу КОВИД 19“ – да кажем СТОП на заразата със Сдружение „УСМИВКА“ - от 20.09.2020 г. до 15.11.2020 г. Конкурсът се провежда в 6 категории:
I-ва категория–„ Най-усмихнатите деца в детската градина“;
II-ра категория – „Най-усмихнати първолаци“;
III – та категория – „Най- усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас;
IV – та категория – „Най- усмихната прогимназия“ 5-ти до 8-ми клас;
V - та категория – „ Най- усмихнати гимназисти“ 9-ти 11-ти клас;
VI –та категория – „Най-усмихнати абитуриенти“.
През годините в конкурса са участвали над 1000 училища и детски градини и над 25 000 детски усмивки.
Конкурсът 2020 г. се провежда под надслов - “През новата учебна година по –умни, по –сплотени, по-креативни - Заедно срещу Ковид 19 – – да кажем СТОП на заразата със Сдружение „УСМИВКА”

 

 

Top