КАТЕГОРИИ

Язовири преливат в община Царево

Няколко язовира в община Царево са с пълен обем и има опасност да прелеят. "Ситуацията е под контрол, очакваме дъждът да спре", коментира кметът Георги Лапчев.Заради обилните валежи язовирите „Хаджи Яни“ и „Потурнашки“ в землищата на Лозенец са до кота преливник. От община Царево съветват гражданите, които са в заливната зона на двата водоема, да имат готовност да се евакуират и да изместят автомобилите си и домашните животни.
За „Хаджи Яни“ заливната зона е: частта на с. Лозенец до Централен плаж-Лозенец, канално-помпена станция, част от пътя с. Лозенец - с. Лозенец - къмпинг "Юг" и зоната под язовирната стена /Бетоновъзел "Диана", бетоновъзел "Прилеп", склад за строителни материали, стопански и животновъдни обекти/.
За „Потурнашки“ зоната включва част от с.о."Оазис" - хотелски и жилищни комплекси, подземни гаражи, къмпинг "Оазис", помена станция и други. Опасност от наводнение има по поречието на р. Велека - с. Кости и с. Бродилово, но към момента тя се оттича към морето. За кратко бе затворен общинският път между Лозенец и Фазаново.
Край Приморско има участъци от главния път, на които са се образували сериозни локви. Има опасност от аквапланинг, но Ропотамо не е преляла. В Малко Търново няма проблеми към момента. Най-сериозните дъждове са именно в Странджа.

 

Top Finish