КАТЕГОРИИ

Безплатни изследвания за коронавирус и в Царево

Независимо, че Царево е една от малкото бургаски общини, където няма регистриран случай на COVID-19, ръководството на местната администрация е предприело стъпки за масов скрининг.Идеята всъщност е на община Бургас, която цели Южното Черноморие да се рекламира като безопасна дестинация.
200 жители на община Царево ще бъдат изследвани безплатно в рамките на скрининг, който е част от мащабно „Трансверзално проучване за серопревалентност на населението в област Бургас за COVID-19”, осъществено под ръководството на Медицински факултет при Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“ – Бургас и под контрола на РЗИ Бургас, в сътрудничество с Община Царево. Тестовете ще бъдат извършени в дните до 26 юни.
Участниците ще бъдат разпределени в четири възрастови групи: „До 18 год.“, „От 19 год. до 40 год.“, „От 41 год. до 70 год.“ и „Над 70 год.“, като те ще бъдат разпределени пропорционално по пол и възраст. Приоритетно ще се изследват лица, работещи в сферата на туризма и търговията.
Желаещите лица, които искат да бъдат изследвани за антитела срещу SARS-CoV-2-коронавирус, причиняващ COVID-19, чрез взимане на венозна кръв, трябва да отговарят на следните критерии:
* Да са с постоянно жителство на територията на община Царево;
* Да попълнят анкета – типова бланка;
* Информирано съгласие – типова бланка – попълва се по време на изследването.
* Попълнените анкети се подават във фронт – офисите на община Царево в гр. Царево, с.Лозенец и гр. Ахтопол, чрез кметовете и кметските наместници на населените места и на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Комисия към Община Царево ще определи лицата, които да бъдат изследвани за антитела срещу SARS-CoV-2-коронавирус, причиняващ COVID-19, същите ще се уведомят по телефона за дата и място на провеждане на изследването.
Срок за подаване на анкетни карти - 16.06.2020 г. /вторник/. За допълнителна информация на тел.: 059055030, 059055029 всеки работен ден от 08:00 до 17:00ч.

 

Още в тази категория: « В Царево видяха Божи знак
Top Finish