КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Рекорден брой новозаразени в Благоевград, затварят Министерството на туризма

303 са новите случая на коронавирус при направени 5 701 теста за изминалото денонощие, по информация на Единния информационен портал. С тях общият брой достигна 12717, от които 5 139 са активни в момента. В болница са настанени 872 души, от които 44 са в тежко състояние в интензивни отделения.
Столицата отстъпва традиционно челното си място по брой новозаразени с 28 положителни теста. Най-много те са в Благоевград – 97, следват Варна с 54 случая и Пловдив с 45.
За последното денонощие са излекувани 190 души, с което общият им брой става 7 154. Битката с болестта са загубили деветима.
Днес Министерството на туризма ще бъде затворено заради служител с коронавирус.
Служителка от администрацията на ведомството е дала положителна проба за COVID-19. Предстои да й бъде направено повторно изследване. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица ще бъдат тествани по график и карантинирани до излизане на резултатите от пробите.
Сградата на Министерството на туризма ще бъде затворена на 6 август за ден за дезинфекция, а служителите ще работят дистанционно.

Top