КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Областният управител на Варна скочи срещу ВиК Бургас

Областният управител на Варна Стоян Пасев има съмнение за фалшифициране на данните за ползване на вода от язовир "Камчия" за Бургас и Варна. Пасев е пуснал сигнал до прокуратурата по случая.
От думите на Пасев стана ясно, че в момента се приоритизира Бургас за водоподаване от Камчия, тъй като там алтернативен източник на вода няма. Варна е започнала да използва вода от Девненските карстови извори, не повече от 1 млн. куб. вода се изпускат за Варна от язовира в момента, стана ясно от думите му. Областният коментира, че е апелирал и е заявил на много места, да не спира водоподаването от язовир "Камчия", тъй като водата от там струва 3 стотинки, а от Девненските извори 40 ст. Пасев заяви, че министърът е казал, че "за нас е важно да има вода, а не цената на водата".
Стоян Пасев заяви, че преди 4 месеца е предприел процедура язовир "Камчия' да не е собственост на ВиК-Бургас, а да стане държавна собственост. По думите му се фалшифицират данните за ползването на вода на Бургас и Варна, за което е пуснал сигнали до прокуратурата
"И аз съм гражданин на Варна. Не искам да плащам по-скъпа вода или да има режим на водата.", заяви още Пасев.

Top