КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Живият "мъртвец" от Сливен е в критично състояние

Писмени показания и разпити на медици в Спешния център в Сливен. Вътрешна проверка ще покаже защо 72-годишен мъж на име Руси документално беше обявен за мъртъв, а се оказа жив. С казуса са запознати министерството на здравеопазването и РЗИ.
Под заключението за смъртен случай стои подписът на фелдшер Мърмърова, според директора на Спешния център в Сливен. Според човека, подал сигнала към тел. 112, документът за смъртта на 72-годишния мъж бил подписан без преглед.
"Документът, фактически жената, която беше там, го написа... Той (листът) е в основата на цялата история. Медицинското лице даже ни изкара навънка, нито пулс, нито нищо, погледна и започна да пише нещо", разказва пред bTV Диньо Минчев, приятел на обявения за мъртъв мъж.
Последвало издаване на смъртен акт, с който погребална агенция изнесла мъжа с ковчег от дома му.
"Когато го извадихме от ковчега, видяхме, че лицето преглътна. След това започна да диша. Затваряме му очите - той ги отваря. Преместихме му ръката - той я върна на същото място", разказа Бисер Тодоров, собственик на погребалната агенция.
След сигнал, че мъжът е жив, в гробищния парк идват полиция и пожарна.
Разследване в Спешния център ще покаже кой носи отговорност за шокиращия случай.От ръководството заявиха, че медиците са много разстроени.
По случая е образувано досъдебно производство.
Състоянието на 72-годишния мъж, приет в реанимация на болницата, остава критично.

 

Top