КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Комшиите на ски у нас

"Зимна ваканция значи ски, сняг, забавления на открито, туризъм за деца и родители. През този сезон най-много са заявките за прекарване на зимната ваканция в България. На първо място е Банско, следва курортът Пампорово". Това каза за БТА Ръфат Якупоглу, президент на туристическата компания Кошукавак туризъм, която години наред е лидер в туристическите пътувания между Турция и България.
По думите му тази година очакват бум в наплива на семейства, които с децата си ще прекарат зимната ваканция в България. Предлагат се разнообразни пакетни програми с различно времетраене, които са много удобни както за семействата с деца, така и за самостоятелни туристи през уикендите. Пловдив се очертава като изходна база за посещенията в курорта Пампорово.
Дългогодишният туристически бос е на мнение, че през последните години определено има засилен интерес към туристическите пътувания в България от страна на турските граждани.
"Допреди няколко години контингентът беше главно от хора, които са с корени от България и в една или друга степен са свързани със страната, познават я. Но за отбелязване е, че има значително увеличение в пътуванията на турските граждани. България се превърна в дестинация номер едно за прекарване на зимната ваканция от турските граждани. Очаквам този сезон да имаме около 10 на сто повече турски туристи в зимните курорти в сравнение с предходния сезон", коментира Якупоглу.
Според представител на туристическата компания Жоли тур заявките за прекарване на тазгодишната зимна ваканция в България са на първо място в сравнение с другите дестинации в чужбина. Фаворит е курортът Банско. Пампорово също е предпочитан заради близостта до Истанбул, посочва той.
"Хайде на ски у комшиите" (така популярно наричат турците България заради географската близост) - е най-често срещаното в последно време заглавие в рекламите на туроператорите.
Според анкетите, факторите, които обуславят предпочитанията на турските туристи за прекарване на зимната ваканция в България, са природните дадености на първо място - ски писти, зимни условия, съоръжения, по-ниски цени от тези в европейските курорти", писа в. "Миллиет".
Кулинарните и културни дестинации в България също печелят голяма популярност.

Top