КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Във Варна идват първите израелски туристи, за Бургас се водят разговори

Първите организирани туристи от Израел се очаква да пристигнат на летище Варна на 20 август.Това ще се случи след задължително направен PCR тест 72 часа преди пътуването.
"Полетът е почти пълен. Само за един ден те имат повече от сто човека записани. Освен България, единствените варианти, които са по безпроблемни за осъществяване на някакъв вид туризъм, са Хърватия и Гърция. При Гърция обаче нещата са малко усложнени. Трябва да се направи PCR тест в Израел, после задължително още един PCR тест, който е на влизане в Гърция", обясни почетният консул на Израел Орлин Мандов.
"Водят се разговори с туроператори за пристигането на туристи на летище Бургас. Във Варна успяха да реагират бързо", допълва той
"Ако отпадне PCR теста много туристи биха избрали България - решава, плаща, това е, което търси туристът", каза още консулът.
По информация на българското посолство в Тел Авив израелските власти отмениха изискването за 14-дневна карантина за пристигащите от България граждани.
Решението влиза в сила от днес, 16 август, и ще позволи на израелските граждани да пътуват до нашата страна, без да бъдат поставяни под карантина при завръщането си, съобщават от Министерството на външните работи.
Освен за пътуващите от България, ограничителната мярка ще отпадне и за влизащите в Израел граждани от Хърватия и Гърция.
Към момента гражданите, пристигащи от Израел в България, не се подлагат на задължителна карантина у нас.

 

Top